Kostić Svetlana

Svetlana Kukolj

Svetlana Kukolj je rođena 1966. godine. Osnovno i srednje muzičko školovanje je završila u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“, u Beogradu, u klasi profesora Srđana Dimitrijevića. Studije muzičke akademije, je pohađala kod eminentne profesorke i pijanistkinje, Olge Jovanović.

Tokom dvadesetogodišnje pedagoške karijere, radila je u više Beogradskih škola, „Josif Marinković“, „Mokranjac“, „Binički“ i „Kosta Manojlović“ a od 1998. godine radi u školi „Dr Vojislav Vučković“ kao profesor klavira.

Njeni učenici su učestvovali na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu: Takmičenju mladih pijanista u okviru Memorijala Vučković, Takmičenje Jenko, Podijum mladih pijanista, Art klub Šabac, Takmičenje mladih pijanista, Šabac, Međunarodno takmičenje Konjović, takmičenje u Nišu, Festival muzičkih škola, Republičko takmičenjime, kao i u Italiji, Francuskoj, Austriji, Českoj. Osvojili su veliki broj nagrada među kojima Laureatska odličja takmičenja u Parizu – Nikolaj Rubistajn, Verbania – Italija, Prag – Češka, Republičko takmičenje, Takmičenje Jenko.

Učestvovala je u radu mnogih žirija – Republičkog takmičenja, Festivala muzičkih i baletskih škola, Memorijala Vučković, Takmičenja Jenko, Đorđević, Art klub, Šopenijada, takmičenja u organizaciji Epte, regionalnom takmičenju u Boru, u Verbania, Italija.

Tokom rada u Muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" bila je šef klavirskog odseka, pomoćnik direktora i direktor škole.

Član je Udruženja muzičkih pedagoga i Udruženja klavirskih pedagoga Srbije a bila je dugogodišnji predsednik Beogradske i Republičke klavirske sekcije.

Majka je dvoje dece, Ivane i Aleksandra.

Klavir

Muzička škola Dr Vojislav Vučković
Kondina 6, 11000 Beograd
Tel/fax: 011 3241-169