Ignjatović Dragana

Rodjena je 10.04.1973. god. U Beogradu.

Nizu i srednju muzicku skolu zavrsila je u muzickoj skoli Stevan Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Miroslave Petrovic. Septembra 1993. god diplomirala je na na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu, odsek za klavir u klasi prof. Dr.h.c. Arbo Valdme, sa prosecnom ocenom 9.55 i ocenom 10 iz klavira, kojom prilikom je i nagradjena diplomom najboljeg studenta klavirskog odseka iz fonda Jelene Pavlovic. Februara 1996. god. zavrsava i postdiplomske studije na Hochschule fur Musik (Visoka skola za muziku) u Kelnu, Nemacka. Decembra 1999. zavrsava sa velikim uspehom i najvisi nivo, Konzertexamen na istoj ustanovi, oba nivoa studija u klasi prof. A. Valdme. Istovremeno, 1999. god. zavrsava i magistarske studije na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu, sa prosecnom ocenom 10,00 i ocenom 10 iz glavnog predmeta. Trenutno je na zavrsnoj godini doktorskih studija na FMU u Beogradu u klasi prof. Ninoslava Zivkovica.

Dobitnik je vise prvih republickih, kao i saveznih nagrada na takmicenju ucenika i studenata muzike (1987. i 1989. god.). Na memorijalu Emil Hajek 1990. god u Beogradu bila je finalista i dobitnik specijalne nagrade da brilijantno izvodjenje Sopenovih etida. 1992. god. predstavljala je TV Beograd na izboru za Evrovizijsko takmicenje mladih umetnika.

1993. god. dobitnik je srebrne plakete (2. nagrade) na medjunarodnom takmicenju Dunav u Novom Sadu i specijalne nagrade za izvodjenje Bahove Chaconne d-moll. 1994. bila je finalista medjunarodnog takmicenje Jeunesse Musicales u Beogradu. 2000. godine dobitnik je prve nagrade na internacionalnom konkursu "Karic Milenium International Piano Competition" u Londonu, u organizaciji European Piano Teachers Association (EPTA London).

Nastupala je u nizu solistickih resitala, i kao solista sa orkestrom (beogradskom filharmonijom, orkestrom RTB-a, novosadskom filharmonijom, kao i novosadskim kamernim ansamblom) sirom cele bivse Jugoslavije: u okviru festivala Ohridsko leto u Ohridu, u okviru kongresa EPTA u Skoplju, zatim u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskim Karlovcima, Sarajevu, Dubrovniku, Kao i van zemlje: u Rimu, Atini, Solunu, Parizu, Salcburgu, Kelnu, Bonu, Dizeldorfu, Leverkuzenu, Langenfeldu, Hamamatsu i Tokiju.

Takodje, nastupala je i u razlicitim kamernim ansamblima (duo, trio, kvintet) sa poznatim umetnicima kao sto su Gia Jashvili, Alisa i Natalia Margulis, Neda Hofman, Srdjan Sretenovic, Marija Spengler, Dragana del Monaco itd.

Snimala je i za radio i TV Beograd, Novi Sad, Sarajevo i Skoplje, kao i za WDR radio i RTL nemacku televiziju.

Usavrsavala se na vise medjunarodnih majstorskih kurseva: prof. Arbo Valdme u Beogradu, Novom Sadu, Ohridu i Skoplju, Solunu, Atini i Rimu, kao i prof. Karl-Heinz Kammerlinga u Kolnu, Bonn-u i Salzburgu.

Pored aktivnog bavljenja koncertnom karijerom, svoja iskustva sticala je i pedagoskim radom, najpre kao demonstrator kod prof. Valdme (poslednje dve godine studija u Beogradu), zatim u srednjoj muzickoj skoli Josip Slavenski. Pedagosko iskustvo nastavila je radeci kao demonstrator prof. Valdme sve vreme studija u Nemackoj, i kao prof u Reinische Musikschule u Kelnu. Od novembra 2002. godine do danas zaposlena je kao profesor u SMS "Dr. Vojislav Vuckovic" u Beogradu.

Muzička škola Dr Vojislav Vučković
Kondina 6, 11000 Beograd
Tel/fax: 011 3241-169