Ignjatović Dragana

Rodjena je 10.04.1973. god. U Beogradu.

Nižu i srednju muzičku školu završila je u muzičkoj školi Stevan Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Miroslave Petrović. Septembra 1993. god diplomirala je na na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za klavir u klasi prof. Dr.h.c. Arbo Valdme, sa prosečnom ocenom 9.55 i ocenom 10 iz klavira, kojom prilikom je i nagradjena diplomom najboljeg studenta klavirskog odseka iz fonda Jelene Pavlovic. Februara 1996. god. završava i postdiplomske studije na Hochschule fur Musik (Visoka škola za muziku) u Kelnu, Nemačka. Decembra 1999. završava sa velikim uspehom i najviši nivo, Konzertexamen na istoj ustanovi, oba nivoa studija u klasi prof. A. Valdme. Istovremeno, 1999. god. završava i magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, sa prosečnom ocenom 10,00 i ocenom 10 iz glavnog predmeta. Trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na FMU u Beogradu u klasi prof. Ninoslava Živkovića.

Dobitnik je više prvih republičkih, kao i saveznih nagrada na takmičenju učenika i studenata muzike (1987. i 1989. god.). Na memorijalu Emil Hajek 1990. god u Beogradu bila je finalista i dobitnik specijalne nagrade da brilijantno izvodjenje Šopenovih etida. 1992. god. predstavljala je TV Beograd na izboru za Evrovizijsko takmičenje mladih umetnika.

1993. god. dobitnik je srebrne plakete (2. nagrade) na medjunarodnom takmičenju Dunav u Novom Sadu i specijalne nagrade za izvodjenje Bahove Chaconne d-moll. 1994. bila je finalista medjunarodnog takmičenje Jeunesse Musicales u Beogradu. 2000. godine dobitnik je prve nagrade na internacionalnom konkursu "Karic Milenium International Piano Competition" u Londonu, u organizaciji European Piano Teachers Association (EPTA London).

Nastupala je u nizu solističkih resitala, i kao solista sa orkestrom (beogradskom filharmonijom, orkestrom RTB-a, novosadskom filharmonijom, kao i novosadskim kamernim ansamblom) širom cele bivse Jugoslavije: u okviru festivala Ohridsko leto u Ohridu, u okviru kongresa EPTA u Skoplju, zatim u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskim Karlovcima, Sarajevu, Dubrovniku, Kao i van zemlje: u Rimu, Atini, Solunu, Parizu, Salcburgu, Kelnu, Bonu, Dizeldorfu, Leverkuzenu, Langenfeldu, Hamamatsu i Tokiju.

Takodje, nastupala je i u razlicitim kamernim ansamblima (duo, trio, kvintet) sa poznatim umetnicima kao sto su Gia Jashvili, Alisa i Natalia Margulis, Neda Hofman, Srdjan Sretenović, Marija Spengler, Dragana del Monaco itd.

Snimala je i za radio i TV Beograd, Novi Sad, Sarajevo i Skoplje, kao i za WDR radio i RTL nemačku televiziju.

Usavršavala se na više medjunarodnih majstorskih kurseva: prof. Arbo Valdme u Beogradu, Novom Sadu, Ohridu i Skoplju, Solunu, Atini i Rimu, kao i prof. Karl-Heinz Kammerlinga u Kolnu, Bonn-u i Salzburgu.

Pored aktivnog bavljenja koncertnom karijerom, svoja iskustva sticala je i pedagoskim radom, najpre kao demonstrator kod prof. Valdme (poslednje dve godine studija u Beogradu), zatim u srednjoj muzičkoj školi Josip Slavenski. Pedagoško iskustvo nastavila je radeci kao demonstrator prof. Valdme sve vreme studija u Nemačkoj, i kao prof u Reinische Musikschule u Kelnu. Od novembra 2002. godine do danas zaposlena je kao profesor u SMS "Dr. Vojislav Vuckovic" u Beogradu.

Klavir

Музичка школа Др Војислав Вучковић
Кондина 6, 11000 Београд
Тел/факс: 011 3241-169
Е-пошта: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.