Skip to main content

Sonja Lukić

Rođena je 14.07.1988. godine u Beogradu.

Niže i srednje muzičko obrazovanje pohađala je u M.Š. „Dr. Vojislav Vučković“, u klasi prof. Perine Popović i prof. Ivane Nikolić, a uporedo je završila i III beogradsku gimnaziju, sa odličnim uspehom 2007. godine. Iste godine upisala je osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek za klavir, koje je završila 2011. godine u klasi prof. Tijane Humo.

Dalje usavršavanje nastavila je na Master studijama u istoj klasi na FMU u Beogradu, koje završava 2013. godine.

Pohađala je kurseve prof. Đorđa Milojkovića i Mirjane Rajić.

Dobitnica je I, II i III nagrada na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima, kao solista i kamerni izvođač. Tokom niže i srednje muzičke škole učestvovala je na danima Šopenove muzike u galeriji Kolarčeve zadužbine i dvorani SKC-a. Od 2005 godine nastupala je sa ansamblom Tango Juventud, u klasi profesora i bandoneoniste Aleksandra Nikolića, sa kojima osvaja I mesto na takmičenju muzike Astora Piazzole u Italiji, u Castelfidardu.

Kao solista i kamerni izvođač nastupala je u dvorani Ilije M. Kolarca, Skupštini grada Beograda, SKC-u, DKC-u, Kuci Kralja Petra I, Artget galeriji i dr. Dobitnica je Dositejeve stipendije za 1000 najboljih studenata iz Fonda za mlade talente Republike Srbije za 2011.godinu.

Trenutno nastupa kao kamerni izvođač sa tango ansamblom “Tanguango”.

Klavir