Jovanović Nataša

Rođena je u Beogradu. Nižu i srednju muzičku skolu završila je u MŠ "dr Vojislav Vučković" u klasama profesora Pajevića i Polojca. Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi profesora Viktora Jakovčića, a kamernu muziku zavolela u klasi profesora Belotija.

Bila je solista Beogradskog kamernog orkestra, nastupala kao dugogodišnji promoter Muzičke omladine, a više godina je bila član Simfonijskog orkestra RTS-a. Još tokom studija je počela da predaje u MŠ "dr Vojislav Vučković" opredeljujuci se za pedagogiju, tako da sa ponosom ističe da je skoro ceo svoj život provela u istoj učionici. Predaje violončelo i kamernu muziku, sa mnogo ljubavi i velikim entuzijazmom svake godine organizuje koncerte svojih đaka u svim uglednijim salama u Beogradu.

Njeni učenici su nastavili školovanje ne samo na Beogradskoj, već i na mnogim drugim Evropskim Muzičkim Akademijama. Među najuspešnijim učenicima izdvajaju se Nikola Jovanović, zamenik vođe violončela u Bamberškom Simfonijskom orkestru u Nemačkoj, Ivana Grahovac, profesor na Muzičkoj Akademiji u Lionu u Francuskoj i član Ansambla za savremenu muziku Studio 6, Nebojša Janković i Ana Stojanović , izuzetno zapaženi profesori violončela u Beogradu,Bojana Mišković, profesor na Filološkom fakultetu i Milena Šljivić , naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

Udata je i majka dve devojčice.

Violončelo

Muzička škola Dr Vojislav Vučković
Kondina 6, 11000 Beograd
Tel/fax: 011 3241-169