Skip to main content

Danijela Bajić

Bajić Danijela

Danijela Bajić je rođena u Beogradu 1973 god.Srednju muzičku školu Josip Slavenski je završila u klasi prof. Ljubomira Dimitrijevića.
Diplomirala je na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Tahira Kulenovića. Školovanje nastavlja kod eminentnog pedagoga i flautiskinje Arife Gulšen Tatu na Visokoj Školi za Muziku u Trosingenu u Nemačkoj. U toku školovanja je bila stipendista naučnog i umetničkog podmlatka Vlade Republike Srbije, kao i DAAD Deutche Akademischer Austauschdienst – nemačka državna stipendija.

Dobitnica je nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Ostvarila je brojne solističke koncerte, kao i koncerte sa kamernim ansamblima i orkestrima - Filharmonija u Konstancu i Sent Galenu na poziciji druga flauta i pikolo. Nastupala je na festivalima u Švajcarskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Austriji, Grčkoj, Srbiji. Učesnik je međunarodnih tribina kompozitora u Nemačkoj i Austriji.
U saradnji sa švajcarskim kompozitorom Urlihom Gaserom( Ulrich Gasser: Hymnos) ostvaren je CD na projektu Himnos u saradnji sa DRS II, pikolo i flauta.
2001. godine u pratnji Gudačkog orkestra „Dušan Skovran“ je premijerno izvela koncert za flautu i gudački orkestar op.45 Malkolm Arnolda u sali Kolarčeve Zadužbine.
Usavršavala se na majstorskim radionicama kod eminentnik pedagoga i umetnika kao što su Peter Lukas Graf, Aurèle Nicolet, Arife Gülsen Tatu, Renate Greiss-Armin, Carin Levine, Karlheinz Zöller, Barthold Kuijken.
Snimala je za RTS, DRS, Arte, RTL, RT Srbija. Nastupala u emisijama Radio i televizije Beograd „Ad libitum“, „Nedeljom uveče“i „ Stereorama“.

Osnivač i član je „ Tija Agape“ u sastavu flata, violončelo i klavir , sa kojim je ostvarila brojne, veoma uspešne koncerte u zemlji i inostranstvu.

2003 Profesor je flaute u Mš „ Dr. Vojislav Vučković“ u Beogradu.

U toku pedagoškog rada, do sada sa djacima je osvojila brojne nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, gde je bilo i LAUREATA, u kategoriji flauta solo i kamerna muzika, kao i brojne koncerte u eminentnim salama u Beogradu.
Veliki broj učenika je nastavilo svoje školovanje na FMU u Beogradu, kao i na inostranim Visokim školama za muziku.

2009-2014 Autor je i predavač na četiri seminara za flautiste,akreditovanih od strene ZUOV-a , pri Ministarstvu Prosvete Republike Srbije.

Usavršavala se na brojnim seminarima vezanim za različite metodologije u radu sa decom kao što su Orfova metoda, Montesori i NTC.

2008 - 2016 osnivač i predsednik Sindikalne organizacije Mš“ Dr.Vojislav Vučković, pri Sindikatu Obrazovanja Srbije u dva mandata. Član gradskog odbora Sindikata Obrazovanja Srbije. Predstavnik Sindikata obrazovanja na četiri konferencije Internacionale obrazovanja pri Evropskoj komisiji u Briselu i Berlinu.

2016 / 2017 god je Umetnički direktor Dečje filharmonije i Regionalne Dečje filharmonije United Children Philcharmonic orchestra (UCF) pri Fondaciji Deca deci.

Ostvareni projekti :

- Maj mesec muzike podržan od Fondacije Novak Đoković,
- Letnja turneja Dečje filharmonije u šest gradova Srbije.
- Letnja turneja Regionalne Dečje filharmonije u Ljubljani, Zagrebu sa završnim koncertom u Beogradu na prvom projektu Noć Muzike na stadionu Tašmajdn ispred 10.000 ljudi, pod dirigentskom palicom Maestra Bojana Suđića.
- Novogodišnji koncert Regionalne dečije filharmonije u Sava Centru pod dirigentskom palicom eminetnog umetnika i flautiste Ljubiše Jovanovića.

2017 Koosnivač udruženja BYSO art i orkestra Simfonijeta mladih, koji aktivno deluje na muzičkoj sceni Srbije u promovisanju stvaralaštva mladih.

Tečno govori engleski i nemački jezik.
Udata , majka jednog deteta.

Flauta