Paunović Darinka

Darinka Paunović

pijanistkinja-korepetitor

Zavrsila je Muzicku akademiju u Beogradu u klasi prof.Andreja Pregera.Usavrsavala se u klasama prof.konzervatorijuma Cajkovski u Moskvi Evgenija Timakina i prof. Pariskog konzervatorijuma Konstantina Boginoa.

Pibednik je na nekoliko saveznih takmicenja u Jugoslaviji i republickih uSrbiji.Takodje je pobedila na medjunarodnim takmicenjima u Tortoni(Italija),a 2010 u Sremskoj Mitrovici proglasena najboljim korepetitorom takmicenja..Nosilac je Oktibarske nagrade grada Beograda za kompozicije napisane na stihove Vladimira Majakovskog.

Zaposlena je u M.S".Dr.V.Vuckovic "a radila je i na muzickim akademijama u Bg i N.Sadu kao i na ALU. Saradjivalakao pijanista na master klasana prof.Jasne Maksimovic,Dejana Mihajlovica,Vesne Stankovic i Dejana Mladenovica.Godinama nastupa sa nasim najpiznatijim operskim divama: Draganom del Monako,Milkom Stojanovic,Jasminom Ttumbetas,pok.Zivanom Saramandicem,Dejanom Maksimovicem... kao i sa violinistkinjom Tatjanom Olujiv. Takodje cesto nastupa i sa Ruskim pevackim zvezdama poput velike Tatjane Petrove! Gostovala je u mnogim zemljama Evrope i Afrike.

Muzička škola Dr Vojislav Vučković
Kondina 6, 11000 Beograd
Tel/fax: 011 3241-169