Koncert klase Maje Đokić u Gornjem Milanovcu

5.novembar 2020.

Dugogodišnja tradicija profesorke Maje Đokić i njene klase nastavila se, čak i ove godine, kad su zbog epidemije mnogi koncerti otkazani. U tom pritišju pred buru, Kulturni centar grada Gornjeg Milanovca je primio gotovo celu klasu profesroke Maje Đokić i profesorku Tatjanu Simonović, pijanistkinju.

Publike, naravno nije bilo mnogo, svaka treća stolica je bila puna, ali je u novom prostoru svaka mlada pevačica zvučala kao da joj je to debitantski koncert. Nastupile su čak i učenice prve godine: Mia Tomić i Anja Ovaskainen, i solo i u duetu. Zatim su starije učenice, srednjoškolke doprinele da ceo koncert zazvuči i moćno i vedro sa starim majstorima, arijama i solo pesmama Krstića, Milojvića i Prebande. Ove večeri, čuli smo i izuzetan Mendelsonov duet „Đurđevak“. Ne može mnogo profesorki solo pevanja da iznese ovoliko divnih glasova, odnosno pevačica, kao što su Jana Jovanović, Sandra Karagunović, Una Marković  i Marija Vukićević pevale su profesionalno, tehnički moćno, ali, što je najvažnije, punog srca. Klavirska saradnja Tatjane Simonović, Takođe, bila je izuzetna.

Na samom kraju, sve su devojke otpevale Leharov sekstet iz opere „Vesele udovice“, a atim i umetnički obrađenu „Nišku banju“ tako veselo i gromoglasno, da je publika bila oduševljena.

Muzička škola Dr Vojislav Vučković
Kondina 6, 11000 Beograd
Tel/fax: 011 3241-169